Baartman

Maximale hypotheek berekenen

Annuïteitenhypotheek berekenen

In je zoektocht naar een woning is het handig om te weten met welk budget je naar huizen kunt kijken. Om jou financiële zekerheid te bieden en inzicht te geven in je maximale hypotheek, hebben we een calculator ontwikkeld. Hieronder kun jij aan de hand van jouw persoonlijke situatie het maximaal mogelijke hypotheekbedrag berekenen bij een annuïteitenhypotheek.

Deze berekening is een indicatie en kan anders uitvallen bij een andere hypotheekvorm. Heb je naar aanleiding van een berekening behoefte aan persoonlijk advies? Onze adviseur gaat graag met jou in gesprek en denkt mee met jouw persoonlijke situatie.

Bereken jouw maximale hypotheek

De calculator is op basis van een annuïteitenhypotheek met een looptijd van 30 jaar en een rentevaste periode van 20 jaar. Peildatum rentestanden oktober 2023.

Aantal personen
Bruto jaarinkomen

Vuistregel bruto jaarinkomen

Voor zowel particulieren als voor ondernemers bestaat er een handige vuistregel. Let op: deze geeft een indicatie van het bruto jaarinkomen. Voor ene juiste hypotheekofferte moet het toetsinkomen exact worden berekend.

Particulieren: bruto maandsalaris x 12 x 108% (vakantiegeld) + dertiende maand (overige vaste toeslagen mogen hierbij worden opgeteld).

Ondernemers: De gemiddelde nettowinst van de afgelopen drie jaar. Neem hiervoor de omzet (voor belasting) waarvan de zakelijke kosten zijn afgetrokken.

Persoonlijk advies

Wil je meer weten over jouw maximale hypotheek of wil je samen je maximaal mogelijke hypotheek berekenen? Onze adviseur gaat graag persoonlijk met jou in gesprek om jouw behoeften in kaart te brengen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt. Bel ons voor een afspraak of kom bij ons langs.

Hypotheken 02

Waarom een adviesgesprek bij Baartman?

 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Persoonlijk & deskundig advies
 • Een hypotheek passend bij jouw levensfase
 • Vergelijken onafhankelijk 25 hypotheekverstrekkers

Onze mensen

Bij Baartman willen we oprechte zekerheid bieden waar jij geen omkijken naar hebt en op terug kunt vallen wanneer het nodig is. Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt.

 • Rachel Putrum

  Rachel Putrum

  Hypotheekadviseur

 • Haike Engelbertink

  Haike Engelbertink

  Adviseur Particulieren

 • Monic Pluimers - Baartman

  Monic Pluimers - Baartman

  Adviseur Particulieren Hypotheken

 • Debby Hesselink

  Debby Hesselink

  Adviseur Particulieren