Baartman

Opstalverzekering

Wat is een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering verzeker je alles wat "aard- en nagelvast" is aan je huis tegen schade. Denk aan fysieke elementen zoals de muren, het dak, de fundering, vloeren en andere permanente constructies. Soms is het ook mogelijk om je schuur of garage mee te verzekeren.

Krijg je te maken met onvoorziene omstandigheden zoals brand, inbraak, stormschade, blikseminslag of een lekkend dak? Dan dekt de opstalverzekering de kosten van het herstellen of herbouwen van je woning.

Opstalverzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een opstalverzekering gaat een van onze adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we de waarde van jouw woning, verschillende type dekkingen en het eigen risico dat jij wilt lopen om tot een passende verzekeringsvorm te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51

Opstal en inboedel: Wat is het verschil?

Wil je jouw huis én inboedel volledig beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen en schade? Dan is een combinatie van een opstal- en inboedelverzekering aan te raden. Terwijl een opstalverzekering de structurele elementen van je woning beschermt, dekt een inboedelverzekering jouw persoonlijke bezittingen en huishoudelijke spullen binnen je huis.

Text

Waarom een adviesgesprek bij Baartman?

 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Persoonlijk & deskundig advies
 • Een hypotheek passend bij jouw levensfase
 • Vergelijken onafhankelijk 25 hypotheekverstrekkers

Een opstalverzekering bij een huurwoning

De verantwoordelijkheid voor een opstalverzekering ligt bij de eigenaar of verhuurder van het gebouw. Woon jij in een huurappartement of -huis? Dan hoef je geen opstalverzekering af te sluiten. Wel kan het verstandig zijn om jouw huurovereenkomst en verzekerings vereisten te controleren en te overleggen met de verhuurder. Als jij jouw persoonlijke bezittingen wilt beschermen tegen brand, diefstal of waterschade, kan het bijvoorbeeld slim zijn om een inboedelverzekering te overwegen.

Veelgestelde vragen

Bij het afsluiten van een verzekering wil je dat deze aansluit op je behoeften. Om ervoor te zorgen dat jij precies weet wat een opstalverzekering voor jouw persoonlijke situatie kan betekenen, hebben we informatie voor je op een rij gezet.

Wat valt er onder een opstalverzekering?

Over het algemeen vallen alle fysieke elementen van je huis onder een opstalverzekering. Denk hierbij aan de muren, het dak, vloeren en ramen. Ook permanente voorzieningen, bijgebouwen en buitenconstructies worden meestal gedekt met deze verzekering.

Is een opstalverzekering verplicht?

Nee, een opstalverzekering is volgens de Nederlandse wet niet verplicht. Toch raden we het wel aan om een opstalverzekering af te sluiten. Zo weet je zeker dat jouw huis en investering beschermd zijn tegen onvoorziene omstandigheden. Daarnaast kan het afsluiten van een opstalverzekering een van de voorwaarden zijn vanuit jouw hypotheekverstrekker.

Wat kost een opstalverzekering?

De exacte kosten van een opstalverzekering hangen af van jouw persoonlijke situatie. Denk bijvoorbeeld aan het bouwjaar van je woning, de herbouwwaarde, de locatie, het type dekking en het eigen risico dat je kiest. Gemiddeld ligt de premie voor een opstalverzekering tussen de €15 en €30 euro per maand.

Onze mensen

Bij Baartman willen we oprechte zekerheid bieden waar jij geen omkijken naar hebt en op terug kunt vallen wanneer het nodig is. Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt.

 • Haike Engelbertink

  Haike Engelbertink

  Adviseur Particulieren

 • Nancy ter Wal

  Nancy ter Wal

  Beheerder Particulieren

 • Debby Hesselink

  Debby Hesselink

  Adviseur Particulieren

 • Monic Pluimers - Baartman

  Monic Pluimers - Baartman

  Adviseur Particulieren Hypotheken