Baartman

Bootverzekering

Wat valt er onder een bootverzekering?

Een bootverzekering, ook wel pleziervaartuigverzekering genoemd, is een slimme zet als je in het bezit bent van een boot, jacht of pleziervaartuig. Deze verzekering dekt schade aan de boot door aanvaringen, diefstal, storm of andere gebeurtenissen. Daarnaast ben je met de aansprakelijkheidsdekking verzekerd voor ongevallen en schade aan eigendommen van anderen.

Gebruik jij je boot vaak en wil je jouw aansprakelijkheid beheren? Dan geeft een bootverzekering je financiële zekerheid tijdens je avonturen op het water.

Bootverzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een bootverzekering gaat een van onze adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we welk type boot jij hebt en bespreken we jouw persoonlijke situatie om tot een passende verzekering te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51

Waarom een adviesgesprek bij Baartman?

 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Persoonlijk & deskundig advies
 • Een hypotheek passend bij jouw levensfase
 • Vergelijken onafhankelijk 25 hypotheekverstrekkers

Onze mensen

Bij Baartman willen we oprechte zekerheid bieden waar jij geen omkijken naar hebt en op terug kunt vallen wanneer het nodig is. Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt.

 • Haike Engelbertink

  Haike Engelbertink

  Adviseur Particulieren

 • Nancy ter Wal

  Nancy ter Wal

  Beheerder Particulieren

 • Debby Hesselink

  Debby Hesselink

  Adviseur Particulieren

 • Monic Pluimers - Baartman

  Monic Pluimers - Baartman

  Adviseur Particulieren Hypotheken

Veelgestelde vragen Bootverzkering

Bij het afsluiten van een verzekering wil je zeker weten dat deze aansluit op je behoeften. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste dekking kiest voor jouw persoonlijke situatie, hebben we informatie over een annuleringsverzekering voor je op een rij gezet.

Is een Bootverzekering verplicht?

Hoewel het niet verplicht is om een boot te verzekeren in Nederland, kan het wel verstandig zijn om dit te doen. Een boot is vaak een waardevol bezit en kan onderhevig zijn aan verschillende risico's, zoals diefstal, schade door aanvaringen, brand of weersomstandigheden

Speedboot verzekeren

Het verzekeren van een speedboot is vergelijkbaar met het verzekeren van andere soorten boten, maar er zijn specifieke overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden. Speedboten zijn vaak krachtiger en kunnen hogere snelheden bereiken, waardoor het risico op ongevallen toeneemt. Een speedbootverzekering biedt dekking voor schade aan de boot zelf, evenals aansprakelijkheid voor schade aan anderen en hun eigendommen.


Zeilboot verzekeren

Net als bij andere boten is het verstandig om een zeilboot te verzekeren om jezelf te beschermen tegen financiële risico's. Een zeilbootverzekering biedt dekking voor schade aan de boot, aansprakelijkheid voor schade aan anderen en hun eigendommen, evenals andere risico's die gepaard gaan met zeilen, zoals aanvaringen, diefstal en weersomstandigheden. Het geeft je gemoedsrust tijdens je zeilavonturen.

Kosten bootverzekering

De kosten van een bootverzekering kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type boot, de waarde van de boot, het gebruik van de boot en je vaargebied. Over het algemeen liggen de kosten voor een bootverzekering tussen de 1% en 2% van de waarde van de boot per jaar. Het is belangrijk om verschillende verzekeraars te vergelijken om de beste dekking tegen een betaalbare prijs te vinden.