Baartman

Motorverzekering

Veilig op weg met een motorverzekering

Heb jij een sportieve motor, chopper of tourmotor in je bezit? Dan ben je in Nederland verplicht om ten minste een WA-verzekering af te sluiten. Een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) dekt de schade die je met je motor aan anderen toebrengt.

Maar let op: deze verzekering dekt niet de schade aan je eigen motor. Wil jij in geval van onverwachte gebeurtenissen de financiële zekerheid dat je jouw motor kunt repareren of vervangen zonder grote kosten? Zorg er dan voor dat je een passende verzekering afsluit voor jouw motor.

Motorverzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een motorverzekering gaat een van onze adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we jouw persoonlijke situatie om tot een passende verzekering te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51

Motorverzekering berekenen

De premie die je maandelijks gaat betalen voor je motorverzekering, hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het type dekking dat je kiest, welke motor je rijdt, de leeftijd van jou als bestuurder en het aantal schadevrije jaren. Online zijn er diverse tools beschikbaar waarmee jij jouw motorverzekering kunt berekenen. Zo krijg jij een goed beeld van de maandelijkse kosten en weet jij op voorhand welke motorverzekering aansluit op jouw behoeften en budget.

Text

Motorverzekering zakelijk

Gebruik jij jouw motor zakelijk? Dan kun je een zakelijke motorverzekering afsluiten. Deze verzekering biedt dekking voor zowel privé- als zakelijk gebruik van je motor. Of je nu de motor gebruikt voor woon-werkverkeer, zakelijke afspraken of bezorgdiensten, een zakelijke motorverzekering zorgt ervoor dat je adequaat gedekt bent in verschillende situaties. Controleer voorafgaand aan het afsluiten van een zakelijke motorverzekering altijd goed de verschillende eisen en dekkingsniveaus.

Waarom een adviesgesprek bij Baartman?

 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Persoonlijk & deskundig advies
 • Een hypotheek passend bij jouw levensfase
 • Vergelijken onafhankelijk 25 hypotheekverstrekkers

Onze mensen

Bij Baartman willen we oprechte zekerheid bieden waar jij geen omkijken naar hebt en op terug kunt vallen wanneer het nodig is. Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt.

 • Haike Engelbertink

  Haike Engelbertink

  Adviseur Particulieren

 • Nancy ter Wal

  Nancy ter Wal

  Beheerder Particulieren

 • Debby Hesselink

  Debby Hesselink

  Adviseur Particulieren

 • Monic Pluimers - Baartman

  Monic Pluimers - Baartman

  Adviseur Particulieren Hypotheken

Veelgestelde vragen Motorverzekering

Bij het afsluiten van een verzekering wil je zeker weten dat deze aansluit op je behoeften. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste dekking kiest voor jouw persoonlijke situatie, hebben we informatie over een annuleringsverzekering voor je op een rij gezet.

Motorverzekering zonder rijbewijs

In de meeste gevallen is het niet mogelijk om een motorverzekering af te sluiten zonder geldig rijbewijs. Verzekeraars vereisen meestal dat je een geldig motorrijbewijs of een rijbewijs voor een ander voertuig hebt voordat je een motorverzekering kunt afsluiten. Als je nog geen rijbewijs hebt, kun je mogelijk een verzekering afsluiten op naam van een gemachtigde bestuurder, zoals een ouder of voogd.

Winterstop voor Motorverzekering

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om een ​​'winterstop' in te lassen voor je motorverzekering. Dit betekent dat je tijdelijk geen premie betaalt en geen dekking hebt gedurende de wintermaanden wanneer je toch geen gebruik maakt van je motor. Dit kan een manier zijn om kosten te besparen, maar het is belangrijk om te controleren of je motor tijdens de winterstop nog steeds voldoende verzekerd is tegen diefstal en andere risico's.

Motorverzekering Premie

De premie voor een motorverzekering wordt bepaald op basis van verschillende factoren, waaronder het type motor, je leeftijd, je rijervaring, het aantal schadevrije jaren en de dekking die je kiest. Factoren zoals de regio waar je woont en waar je de motor parkeert, kunnen ook van invloed zijn op de hoogte van de premie. Het is verstandig om verschillende verzekeraars te vergelijken om de beste dekking tegen een betaalbare premie te vinden.

Kosten Motorverzekering

De kosten van een motorverzekering kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen zijn de kosten van een motorverzekering lager dan die van een autoverzekering, maar ze kunnen nog steeds aanzienlijk zijn, vooral voor krachtige motoren of voor jongere bestuurders. Naast de premie kunnen er ook extra kosten zijn, zoals poliskosten of administratiekosten. Het is belangrijk om al deze kosten in overweging te nemen bij het kiezen van een motorverzekering die past bij jouw behoeften en budget.