Baartman

WA Verzekering

Financiële bescherming met een WA verzekering

Bezit of gebruik je een voertuig? Als voertuigeigenaar ben je in Nederland wettelijk verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Een WA verzekering is een verzekering die jou beschermt tegen de financiële gevolgen van schade die je per ongeluk aan anderen toebrengt. Veroorzaak je met je auto onverhoopt schade aan iemand anders zijn voertuig, eigendommen of aan iemand zelf? Dan dekt de WA verzekering de kosten die voortkomen uit deze schade. Of je nu dagelijks op de weg bent of af en toe rijdt, een WA verzekering is een belangrijke stap om jezelf en anderen te beschermen tegen onvoorziene aansprakelijkheidskosten.

WA verzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een WA verzekering gaat een van onze persoonlijk adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we jouw persoonlijke situatie om tot een passende verzekering te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51

Waarom een adviesgesprek bij Baartman?

 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Persoonlijk & deskundig advies
 • Een verzekering passend bij jouw levensfase

Onze mensen

Bij Baartman willen we oprechte zekerheid bieden waar jij geen omkijken naar hebt en op terug kunt vallen wanneer het nodig is. Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt.

 • Haike Engelbertink

  Haike Engelbertink

  Adviseur Particulieren

 • Nancy ter Wal

  Nancy ter Wal

  Beheerder Particulieren

 • Debby Hesselink

  Debby Hesselink

  Adviseur Particulieren

 • Monic Pluimers - Baartman

  Monic Pluimers - Baartman

  Adviseur Particulieren Hypotheken

Veelgestelde vragen WA verzkering

Bij het afsluiten van een verzekering wil je zeker weten dat deze aansluit op je behoeften. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste dekking kiest voor jouw persoonlijke situatie, hebben we informatie over een annuleringsverzekering voor je op een rij gezet.

Wat is een WA verzekering?

Een WA-verzekering voor auto's is een verplichte verzekering die de schade dekt die je met je auto aan anderen toebrengt. Dit omvat schade aan voertuigen van derden, maar ook letselschade en materiële schade aan eigendommen. De WA-verzekering dekt niet de schade aan je eigen auto.

Is een WA verzekering Verplicht

In Nederland is het verplicht om minimaal een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) af te sluiten voor elk motorvoertuig dat op de openbare weg wordt gebruikt. Dit geldt voor zowel auto's, scooters als Speed Pedelecs. De WA-verzekering dekt de schade die je met je voertuig aan anderen toebrengt.

Kosten WA verzekering?

De kosten van een WA-verzekering kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals je leeftijd, het type voertuig, je postcodegebied en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Over het algemeen zijn de kosten voor een WA-verzekering lager dan die voor uitgebreidere dekkingen, zoals WA + beperkt casco of allrisk.