Baartman

Rechtsbijstandsverzekering

Waarvoor is een rechtsbijstandverzekering?

Raak je betrokken bij een geschil of conflict? Dan biedt een rechtsbijstandverzekering je juridische bijstand en worden de kosten van juridische procedures gedekt. Of het nu gaat om conflicten met een werkgever, een geschil over een aankoop of juridische problemen op de weg. Met deze verzekering ben je beschermd tegen hoge juridische kosten en krijg je toegang tot deskundige juridische hulp wanneer dat nodig is. Zo kun je met vertrouwen juridische stappen ondernemen zonder je zorgen te maken over de financiële consequenties.

Een rechtsbijstandverzekering is met name handig als je behoefte hebt aan juridische expertise, wanneer de financiële drempel normaal gezien te hoog zou zijn. Onze adviseurs helpen je graag bij het vinden van een rechtsbijstandverzekering die aansluit op jouw behoeften en persoonlijke situatie.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering gaat een van onze persoonlijk adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we jouw persoonlijke situatie om tot een passende verzekering te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51

Waarom een adviesgesprek bij Baartman?

 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Persoonlijk & deskundig advies
 • Een hypotheek passend bij jouw levensfase
 • Vergelijken onafhankelijk 25 hypotheekverstrekkers

Onze mensen

Bij Baartman willen we oprechte zekerheid bieden waar jij geen omkijken naar hebt en op terug kunt vallen wanneer het nodig is. Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt.

 • Haike Engelbertink

  Haike Engelbertink

  Adviseur Particulieren

 • Nancy ter Wal

  Nancy ter Wal

  Beheerder Particulieren

 • Debby Hesselink

  Debby Hesselink

  Adviseur Particulieren

 • Monic Pluimers - Baartman

  Monic Pluimers - Baartman

  Adviseur Particulieren Hypotheken

Veelgestelde vragen Rechtsbijstandverzekering

Bij het afsluiten van een verzekering wil je zeker weten dat deze aansluit op je behoeften. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste dekking kiest voor jouw persoonlijke situatie, hebben we informatie over een annuleringsverzekering voor je op een rij gezet.

Kosten Rechtsbijstandverzekering

De kosten van een rechtsbijstandverzekering kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dekking die je kiest, je persoonlijke omstandigheden, en de verzekeraar zelf. Over het algemeen kun je verwachten dat de premie voor een rechtsbijstandverzekering varieert tussen een paar tientjes tot enkele honderden euro's per jaar.

Raad voor Rechtsbijstandverzekering

De Raad voor Rechtsbijstand is een publieke instantie in Nederland die mensen helpt bij het vinden van juridische hulp en bij het financieren van juridische procedures. Hoewel de Raad voor Rechtsbijstand geen verzekeraar is, kan het wel helpen bij het subsidiëren van juridische kosten voor mensen met een laag inkomen via gesubsidieerde rechtsbijstand.

Rechtsbijstand zonder wachttijd

Sommige rechtsbijstandverzekeringen bieden dekking zonder wachttijd, wat betekent dat je direct na het afsluiten van de verzekering toegang hebt tot juridische bijstand. Dit kan handig zijn als je snel juridische hulp nodig hebt, bijvoorbeeld in het geval van een onverwacht geschil.

Eigen bijdrage Rechtsbijstand

Bij sommige rechtsbijstandverzekeringen moet je een eigen bijdrage betalen voor juridische procedures. Dit is een vast bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekering de overige kosten dekt. De hoogte van de eigen bijdrage kan variëren afhankelijk van de verzekeraar en de specifieke voorwaarden van je polis.

Heb ik recht op Rechtsbijstand

In Nederland hebben burgers recht op gesubsidieerde rechtsbijstand als ze niet in staat zijn om zelf de kosten van juridische bijstand te dragen en als hun zaak voldoende kans van slagen heeft. Dit wordt geregeld door de Wet op de Rechtsbijstand en wordt uitgevoerd door de Raad voor Rechtsbijstand. Voor mensen die niet in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, kan een rechtsbijstandverzekering een waardevolle optie zijn om toch toegang te hebben tot juridische hulp.