Baartman

Pensioen

Zeker over jouw toekomstige financiën met een pensioen

Je pensioen is de financiële voorziening die je opbouwt gedurende je werkzame leven om na je pensionering van te leven. Het is bedoeld om inkomenszekerheid te bieden tijdens je oude dag. Er zijn verschillende pensioenvormen, zoals het wettelijke AOW-pensioen en aanvullende pensioenregelingen die je via je werkgever kunt hebben. Een pensioen geeft jou de financiële zekerheid dat je op je oude dag van een comfortabel leven kunt genieten.

Pensioen regelen

Voor het opstellen van een pensioenplan gaat een van onze persoonlijk adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we jouw persoonlijke situatie om tot een passend pensioenplan te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51

Pensioenleeftijd berekenen

Het berekenen van je pensioenleeftijd is van belang om een realistisch beeld te krijgen van wanneer je met pensioen kunt gaan. De pensioenleeftijd is niet alleen afhankelijk van je geboortedatum, maar kan ook worden beïnvloed door wetswijzigingen en individuele keuzes. Het is verstandig om regelmatig je pensioenleeftijd te berekenen en te evalueren, zodat je goed voorbereid bent op deze levensfase. Onze adviseurs helpen je graag om je pensioenleeftijd nauwkeurig te berekenen, rekening houdend met je opgebouwde pensioenbedrag, beleggingsrendement en de huidige regelgeving.

Text

Nieuwe pensioenwet

Met de invoering van een nieuwe pensioenwet zijn er veranderingen doorgevoerd om het Nederlandse pensioenstelsel toekomstbestendig te maken. De nieuwe wetgeving heeft als doel meer flexibiliteit en keuzevrijheid te bieden aan werknemers, bijvoorbeeld in de manier waarop ze hun pensioenkapitaal opbouwen en opnemen. Het kan zijn dat de nieuwe pensioenregels jouw pensioenplanning beïnvloeden. Wil je meer weten over de nieuwe pensioenwet en de invloed daarvan op jouw pensioen? Onze adviseurs zijn volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en helpen je graag om te begrijpen wat de nieuwe pensioenwet betekent voor jouw persoonlijke situatie.

Waarom een adviesgesprek bij Baartman?

 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Persoonlijk & deskundig advies
 • Een hypotheek passend bij jouw levensfase
 • Vergelijken onafhankelijk 25 hypotheekverstrekkers

Pensioen na scheiden

Een scheiding heeft niet alleen emotionele gevolgen, maar kan ook invloed hebben op je pensioen. Na een scheiding heb je namelijk recht op een deel van het tijdens het huwelijk opgebouwde pensioen van je ex-partner. Dit wordt vaak verdeeld via het zogenaamde bijzonder partnerpensioen. Informeer je bij een scheiding goed over de pensioenaspecten. Het is belangrijk om deze financiële aspecten goed te regelen en rekening te houden met de impact op jouw toekomstige pensioenuitkering. Zo kun je de nodige stappen nemen om jouw financiële toekomst opnieuw vorm te geven.

Onze mensen

Bij Baartman willen we oprechte zekerheid bieden waar jij geen omkijken naar hebt en op terug kunt vallen wanneer het nodig is. Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt.

 • Haike Engelbertink

  Haike Engelbertink

  Adviseur Particulieren

 • Nancy ter Wal

  Nancy ter Wal

  Beheerder Particulieren

 • Debby Hesselink

  Debby Hesselink

  Adviseur Particulieren

 • Monic Pluimers - Baartman

  Monic Pluimers - Baartman

  Adviseur Particulieren Hypotheken

Veelgestelde vragen Pensioen

Bij het afsluiten van een verzekering wil je zeker weten dat deze aansluit op je behoeften. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste dekking kiest voor jouw persoonlijke situatie, hebben we informatie over een annuleringsverzekering voor je op een rij gezet.

Nadelen vervroegd Pensioen

Hoewel vervroegd pensioen aantrekkelijk kan lijken vanwege de extra vrije tijd, zijn er ook nadelen. Het belangrijkste nadeel is dat je pensioeninkomen lager kan zijn omdat je minder jaren hebt om pensioen op te bouwen. Dit kan leiden tot een lager pensioenbedrag gedurende je hele pensioenperiode. Bovendien kunnen er fiscale consequenties zijn en kun je mogelijk een lagere AOW-uitkering ontvangen als je eerder met pensioen gaat.

Gemiddeld Pensioen

Het gemiddelde pensioen kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal jaren dat je hebt gewerkt, je inkomen tijdens je werkzame leven, de pensioenregeling(en) waarbij je bent aangesloten en eventuele aanvullende pensioenvoorzieningen.

Pensioen bij Scheiding

Bij een scheiding worden de opgebouwde pensioenrechten vaak verdeeld tussen de partners. Dit kan gebeuren via een pensioenverevening, waarbij het pensioen van beide partners gelijk wordt verdeeld, of via een pensioenconversie, waarbij het pensioen van de ene partner wordt omgezet in een eigen pensioenrecht voor de andere partner. Het pensioen bij scheiding wordt geregeld door de Wet Verevening Pensioenrechten bij Scheiding (WVPS) en kan complex zijn, dus het is verstandig om deskundig advies in te winnen.

Weduwe Pensioen

Het weduwe pensioen, of nabestaandenpensioen, is een pensioenuitkering die wordt uitbetaald aan de achterblijvende partner van een overleden pensioendeelnemer. Dit pensioen zorgt ervoor dat de partner financieel wordt ondersteund na het overlijden van de hoofdverzekerde. De hoogte van het weduwe pensioen kan variëren afhankelijk van de pensioenregeling en de persoonlijke situatie.