Baartman

Lijfrente verzekering

Extra inkomen opbouwen met lijfrente

Lijfrente is een financieel product dat wordt gebruikt om een aanvullend inkomen op te bouwen voor de toekomst, zoals voor na je pensioen. Met een lijfrenteverzekering betaal je gedurende een bepaalde periode premies aan de verzekeraar en in ruil daarvoor ontvang je op een later moment periodieke uitkeringen. Deze uitkering is vaak maandelijks of jaarlijks en kan een aanvulling zijn op je pensioen.

Lijfrente verzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een lijfrente verzekering gaat een van onze persoonlijk adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we jouw persoonlijke situatie om tot een passende verzekering te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51

Lijfrente uitkering berekenen

De berekening van de lijfrente-uitkering is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de premiebetalingen, de duur van de overeenkomst, het rendement op de beleggingen en de leeftijd waarop je de uitkering wilt ontvangen. Verzekeraars bieden verschillende opties voor lijfrenteproducten, zoals een direct ingaande lijfrente of een uitgestelde lijfrente. Verdiep je in de mogelijkheden en stem de lijfrente af op jouw persoonlijke behoeften.

Text

Waarom een adviesgesprek bij Baartman?

 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Persoonlijk & deskundig advies
 • Een hypotheek passend bij jouw levensfase
 • Vergelijken onafhankelijk 25 hypotheekverstrekkers

Onze mensen

Bij Baartman willen we oprechte zekerheid bieden waar jij geen omkijken naar hebt en op terug kunt vallen wanneer het nodig is. Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt.

 • Haike Engelbertink

  Haike Engelbertink

  Adviseur Particulieren

 • Nancy ter Wal

  Nancy ter Wal

  Beheerder Particulieren

 • Debby Hesselink

  Debby Hesselink

  Adviseur Particulieren

 • Monic Pluimers - Baartman

  Monic Pluimers - Baartman

  Adviseur Particulieren Hypotheken

Wat is lijfrente?

Lijfrente is een periodieke uitkering of rentebetaling die is gekoppeld aan het leven van een specifieke persoon. Het is een financieel instrument dat inkomenszekerheid biedt tijdens een bepaalde periode. Zoals bijvoorbeeld na je pensionering.

Veelgestelde vragen Lijfrente

Bij het afsluiten van lijfrente wil je zeker weten dat deze aansluit op je behoeften. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste dekking kiest voor jouw persoonlijke situatie, hebben we informatie over een annuleringsverzekering voor je op een rij gezet.

Lijfrente komt vrij

De lijfrente komt meestal vrij op het moment dat je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Op dat moment kun je ervoor kiezen om de periodieke uitkeringen te ontvangen. Deze uitkeringen kunnen een vast bedrag zijn of variëren op basis van de beleggingsresultaten van de lijfrente.

Lijfrente premie

De lijfrentepremie is het bedrag dat je periodiek betaalt voor het opbouwen van een lijfrente. Dit kan bijvoorbeeld maandelijks, jaarlijks of in één keer zijn. De hoogte van de premie kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gewenste hoogte van de uitkeringen, je leeftijd en je risicobereidheid.


Lijfrente belasting

Over uitkeringen uit een lijfrente moet je in de meeste gevallen belasting betalen. Hoeveel belasting je moet betalen, hangt af van verschillende factoren, waaronder de hoogte van de uitkeringen en je persoonlijke situatie. Lijfrentepremies die je hebt betaald, zijn onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar.


Lijfrente kopen/afkopen

Bij het vrijkomen van een lijfrente heb je de keuze om deze uitkeringen te laten ingaan, de lijfrente te laten staan of de lijfrente af te kopen. Als je ervoor kiest om de lijfrente af te kopen, ontvang je het opgebouwde kapitaal in één keer uitgekeerd. Dit kan fiscale gevolgen hebben, zoals het betalen van belasting over het afgekochte bedrag.

Lijfrente overlijden

Als de houder van een lijfrente overlijdt, kunnen de nabestaanden recht hebben op een nabestaandenlijfrente. Dit is een uitkering die wordt uitgekeerd aan de nabestaanden van de overledene. De hoogte en duur van de uitkering kunnen variëren afhankelijk van de voorwaarden van de lijfrentepolis en de wensen van de overledene.