Baartman

Beleggingsverzekering

Wat is een beleggingsverzekering?

Wil jij starten met beleggen maar heb je ook behoefte aan de financiële zekerheid van een verzekering? Dan kan een beleggingsverzekering interessant zijn. Een beleggingsverzekering kun je zien als een combinatie van sparen en beleggen. Je legt regelmatig geld in, dat de verzekeraar voor jou investeert in de door jou gekozen beleggingsfondsen. Hiermee heb je de kans om jouw vermogen te laten groeien op de lange termijn.

Of je nu streeft naar het financieren van je pensioen, het kopen van een huis of het opbouwen van een financiële buffer, een beleggingsverzekering kan waardevol zijn om je doelen te bereiken.

Beleggingsverzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een beleggingsverzekering gaat een van onze persoonlijk adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we jouw persoonlijke situatie om tot een passende verzekering te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51

Waarom een adviesgesprek bij Baartman?

 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Persoonlijk & deskundig advies
 • Een hypotheek passend bij jouw levensfase
 • Vergelijken onafhankelijk 25 hypotheekverstrekkers

Onze mensen

Bij Baartman willen we oprechte zekerheid bieden waar jij geen omkijken naar hebt en op terug kunt vallen wanneer het nodig is. Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt.

 • Haike Engelbertink

  Haike Engelbertink

  Adviseur Particulieren

 • Nancy ter Wal

  Nancy ter Wal

  Beheerder Particulieren

 • Debby Hesselink

  Debby Hesselink

  Adviseur Particulieren

 • Monic Pluimers - Baartman

  Monic Pluimers - Baartman

  Adviseur Particulieren Hypotheken

Veelgestelde vragen Beleggingsverzekering

Bij het afsluiten van een verzekering wil je zeker weten dat deze aansluit op je behoeften. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste dekking kiest voor jouw persoonlijke situatie, hebben we informatie over een annuleringsverzekering voor je op een rij gezet.

Beleggingsverzekering afkopen

Het afkopen van een beleggingsverzekering houdt in dat je de verzekering voortijdig beëindigt en het opgebouwde kapitaal laat uitkeren. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals het overstappen naar een andere beleggingsvorm, het vrijmaken van kapitaal voor een grote aankoop of het beëindigen van een verzekering die niet meer aan de verwachtingen voldoet.

Beleggingsverzekering box 3

Een beleggingsverzekering valt in Box 3 van de Nederlandse inkomstenbelasting. Dit betekent dat de waarde van de beleggingsverzekering wordt meegenomen bij het bepalen van de vermogensrendementsheffing. De waarde van de beleggingsverzekering op 1 januari van het belastingjaar wordt belast tegen een vastgesteld percentage, ongeacht of er daadwerkelijk rendement wordt behaald.