Baartman

Ziektekostenverzekering

Een ziektekostenverzekering voor passende zorg

Een ziektekostenverzekering staat ook wel bekend als zorgverzekering. Dit is een verzekering die medische kosten en gezondheidszorg dekt. In Nederland is het verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten om de kosten van essentiële medische zorg te dekken. Lees hier meer over een zorgverzekering.

Waarom een adviesgesprek bij Baartman?

 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Persoonlijk & deskundig advies
 • Een hypotheek passend bij jouw levensfase
 • Vergelijken onafhankelijk 25 hypotheekverstrekkers

Onze mensen

Bij Baartman willen we oprechte zekerheid bieden waar jij geen omkijken naar hebt en op terug kunt vallen wanneer het nodig is. Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt.

 • Haike Engelbertink

  Haike Engelbertink

  Adviseur Particulieren

 • Nancy ter Wal

  Nancy ter Wal

  Beheerder Particulieren

 • Debby Hesselink

  Debby Hesselink

  Adviseur Particulieren

 • Monic Pluimers - Baartman

  Monic Pluimers - Baartman

  Adviseur Particulieren Hypotheken

Veelgestelde vragen Ziektekostenverzekering

Bij het afsluiten van een verzekering wil je zeker weten dat deze aansluit op je behoeften. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste dekking kiest voor jouw persoonlijke situatie, hebben we informatie over een annuleringsverzekering voor je op een rij gezet.

Ziektekostenverzekering Buitenland

Wanneer je naar het buitenland reist, is het essentieel om na te gaan of je ziektekostenverzekering ook dekking biedt in het buitenland. Sommige ziektekostenverzekeringen omvatten medische kosten in het buitenland, terwijl andere mogelijk slechts beperkte dekking bieden. Controleer altijd de voorwaarden van je polis en overweeg indien nodig een aanvullende verzekering voor volledige dekking tijdens je reizen.

Ziektekostenverzekering Studenten

Als student is het belangrijk om een passende ziektekostenverzekering te hebben. Veel zorgverzekeraars bieden speciale studentenverzekeringen aan met voordelige premies en extra's die aansluiten bij de behoeften van studenten, zoals dekking voor buitenlandse stages. Vergelijk verschillende opties om de beste dekking te vinden die past bij jouw situatie als student.


Premie Ziektekostenverzekering

De premie van je ziektekostenverzekering is de maandelijkse of jaarlijkse vergoeding die je betaalt voor je verzekering. De hoogte van de premie hangt af van verschillende factoren, waaronder je leeftijd, gezondheid, dekking en eigen risico. Vergelijk verschillende verzekeraars om de beste dekking tegen een betaalbare premie te vinden die past bij jouw budget en behoeften.

Ziektekostenverzekering Verplicht?

In Nederland is het hebben van een basis ziektekostenverzekering verplicht voor alle inwoners. Dit is geregeld door de Zorgverzekeringswet (Zvw). Als je geen ziektekostenverzekering hebt, riskeer je een boete van de overheid. Het is dus belangrijk om een ziektekostenverzekering af te sluiten die voldoet aan de wettelijke eisen.