Baartman

Samenlevingscontract

Wat is een samenlevingscontract?

Ga je binnenkort samenwonen met je partner? Dan kan het prettig zijn om een aantal zaken formeel vast te leggen in een samenlevingscontract. Een samenlevingscontract is een juridisch document waarin jij en je partner jullie voorwaarden vastleggen voor het samenwonen. Denk bijvoorbeeld aan afspraken over financiën, eigendommen en de verdeling van kosten. Daarnaast kan een samenlevingscontract van pas komen bij het oplossen van geschillen of om zaken te regelen bij een scheiding of overlijden.


Samenlevingscontract opstellen

Overweeg je om met jouw partner een samenlevingscontract op te stellen? Voor het opstellen of ondertekenen van een samenlevingscontract gaat een van onze adviseurs met je in gesprek. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we advies kunnen geven dat past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51

Verschil samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap

Terwijl een geregistreerd partnerschap lijkt op een huwelijk, is een samenlevingscontract een stuk informeler en blijven jullie financiën gescheiden. Ook gelden er geen juridische rechten en verplichtingen zoals bij een geregistreerd partnerschap. Het doel van een samenlevingscontract is het opstellen van de voorwaarden voor jullie samenwonen.

Text

Waarom een adviesgesprek bij Baartman?

 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Persoonlijk & deskundig advies
 • Een hypotheek passend bij jouw levensfase
 • Vergelijken onafhankelijk 25 hypotheekverstrekkers

Onze mensen

Bij Baartman willen we oprechte zekerheid bieden waar jij geen omkijken naar hebt en op terug kunt vallen wanneer het nodig is. Als financieel adviseurs willen wij je helpen het financiële leven te leiden dat jij wilt.

 • Haike Engelbertink

  Haike Engelbertink

  Adviseur Particulieren

 • Monic Pluimers - Baartman

  Monic Pluimers - Baartman

  Adviseur Particulieren Hypotheken

 • Debby Hesselink

  Debby Hesselink

  Adviseur Particulieren

 • Nancy ter Wal

  Nancy ter Wal

  Beheerder Particulieren